Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2007

‘Niet alle feiten zijn boven’

LISSE – Lisser W. van Rheenen stuurde een email aan de gemeenteraadsleden om zijn ergernis te uiten over ‘malversaties aan beide zijden van het conflict Romeyn – gemeente’. Hij roept op tot een onafhankelijk onderzoek om deze zaak tot de bodem toe uit te zoeken.

Van Rheenen: ‘De problemen rondom Romeyn zijn indertijd wel heel eenvoudig opgelost met het aftreden van enkele wethouders en de coulance tegenover de huidige burgemeester, maar uiteindelijk moet de gemeenschap opdraaien voor het falen van het (voormalige) college. Als mijn informatie juist is, heeft het college niet alleen geblunderd in het niet toewijzen van een tender aan Romeyn, maar tevens blijk gegeven van bizarre ondeskundigheid. Het is niet alleen ongeloofwaardig, maar ook een wettelijke overtreding om na het openen van een tender de inschrijfprijs te misbruiken om een hoger bod te kunnen krijgen. Dat is onbehoorlijk bestuur en naar mijn mening een strafbaar feit.’ Hij roept de gemeenteraadsleden op ‘een diepgaand onderzoek in te stellen naar het functioneren van het voormalige college door een externe instantie.’ Van Rheenen verduidelijkt: ‘Uiteindelijk moeten de kosten verhaald worden bij het (voormalige) college, wanneer er sprake zou zijn van opzet.’