Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2007

Gezelligheid troef bij opening Voorhavenkwartier

SASSENHEIM – Duizenden mensen kwamen op zaterdag 9 juni naar het Voorhavenkwartier om de feestelijkheden mee te maken die de Winkeliersvereniging Voorhavenkwartier voor hen in petto had. Ze werden niet teleurgesteld, want naast de modeshows en optredens van bands als Adest Musica, zeemanskoor Overal en Jeffrey Schenk, konden de bezoekers een terrasje meepikken, rondneuzen bij de tientallen stands of zich laten informeren over het genot van het bezitten van een boot.

Terwijl de jongste kinderen zich uitstekend vermaakten in een piratenspringkussen, is Jan-Pieter van Groeningen druk bezig de Supervlaai-klanten te bedienen die op zijn eendagsterras zitten. Hij is zeer tevreden: “Het is hier heel gezellig, het zou zonde zijn als we dit niet vaker zouden doen. Wat dat betreft is het ook jammer dat bij de braderie die de komende week in het centrum van Sassenheim wordt gehouden, het Voorhavenplein niet betrokken is.”

John Zonneveld, voorzitter van de winkeliersvereniging Voorhavenkwartier beaamt dat de dag een groot succes is, maar verwacht niet dat eenzelfde evenement dit jaar nogmaals zal plaatsvinden. “Ik weet hoeveel het heeft gekost!” lacht hij. “Wel gaan we acties houden voor speciale evenementen, zoals met kerst en sinterklaas, maar we gaan zeker niet een keer in de twee maanden het parkeerterrein dichtgooien!”
Terwijl stageband KNG3 haar opzwepende klanken laat klinken en jong en oud doet genieten helpt Monique van Weerlee een klant bij het kraampje voor parfumerie L’Opera. “Het wordt nu echt gezellig. Vanochtend was het een beetje rustig, want mensen doen eerst de boodschappen in de supermarkt en pas daarna gaan ze lekker winkelen.” Ze is blij met wat ze ziet: “Hiermee maken we het plein veel aantrekkelijker voor de mensen.”