Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juni 2007

Medewerkers openbare noodwerken luiden noodklok

LISSE - Ed Hoogkamer, hoofd afdeling en lid van de projectgroep probeerde namens de medewerkers van openbare werken de gemeenteraad te overtuigen om geen werknemers af te stoten naar andere organisaties. Zijn betoog vond weinig weerklank van de raadsleden.

Hoogkamer sprak in: ‘Ik wil geen dramatisch betoog houden, maar wel de gevoelens en ervaringen weergeven. De medewerkers zijn het vaak geheel niet eens met het rapport van IPR-Normag en er heerst een algeheel gevoel van verslagenheid. Men heeft ervoor gekozen om voor de gemeente te werken, soms al dertig jaar lang en heeft zijn ziel en zaligheid gestoken in de gemeente Lisse en niet voor de Meerlanden of de MareGroep. Het college zegt dat ze het beste voor hebben met de medewerkers, maar de medewerkers zelf ervaren dat anders, want deze discussie over afstoten van personeel komt al jarenlang terug.’

Hoogkamer besluit: ‘Voor ons is het nut en de noodzaak van deze stap niet aangetoond. Bij ons staat de burger al centraal, mede door de klachtenlijn die we hebben ingesteld en de buurtschouwen die we houden. Met onze eigen mensen kunnen we goed werk blijven verrichten voor onze inwoners.’ Hij ontving een luid applaus van twintig van zijn collega’s die op de tribune zaten.

De raadsleden zelf reageerden verbaal minder luid. Afgezien van een vraag van Cees Verburg of het personeel zich tekort gedaan voelt, wat door Hoogkamer bevestigd werd, hielden de overige raadsleden hun lippen op elkaar.