Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2007

Leerlingenadministratie veroorzaakt kopzorgen

LISSE – Wethouder Bas Brekelmans (VVD) overweegt om de leerlingenadministratie over te hevelen aan Holland Rijnland (HR) of het Regionaal Bureau Leerlicht Zuid-Holland Noord (RBL). Onderzoek wijst eind van dit jaar uit of de privacy van de betreffende leerlingen voldoende gewaarborgd blijft bij een dergelijke overheveling.

De gemeente houdt zelf de leerlingenadministratie bij en dat kost mensuren en geld. Brekelmans zoekt dus naar mogelijkheden om ‘onze administratie te koppelen aan de RBL of HR, danwel de hele administratie aan hen over te doen.’ Hij beseft dat hieraan bepaalde randvoorwaarden moeten worden gesteld. ‘Hoe zit het bijvoorbeeld met de financiën en de kwaliteit van de uitvoering. Daarnaast is een zeer heikel punt de privacy. Onze grootste zorg is dat die gewaarborgd blijft en als we twijfelen of dat zo is, dan zal dat een heel belangrijke reden zijn om de administratie niet over te dragen.’

De wethouder kondigde tevens aan dat met een verbeterde administratie van voortijdige schoolverlaters het moment is gekomen om een effectief verzuimbeleid op te starten. Hij laat nog in het midden in welke vorm dit zal gebeuren, maar de groei van het aantal schoolverlaters naar 131 in 2006 is voor de gemeente een ongewenste situatie.