Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2007

Avondwandelvierdaagse groeit in belangstelling

VOORHOUT – De 33ste avondwandelvierdaagse mocht zich verheugen op niet minder dan 580 deelnemers: een gigantisch resultaat, zeker als je het vergelijkt met de 342 mensen die vorig jaar de vier dagen wandelend aflegden. De Oranje Vereniging Voorhout die deze vierdaagse als altijd organiseert had geen verklaring voor die immense populariteit, maar was blij met de ontwikkeling: “Ons grootste probleem is dat we niet voldoende inschrijfformulieren hebben. Bovendien krijgen niet alle deelnemers een van de 400 gesponsorde PLUS-rugzakken met inhoud.

In de middag van 18 juni, de eerste dag van de vierdaagse, donderde en bliksemde het nog dat het een lieve lust was boven het Voorhoutse. Bij de start ’s avonds om 19:00 uur scheen de zon echter en was het aangenaam prettig om buiten te wandelen. Het hele plein voor de Spelewey stond vol met jonge en oudere deelnemers, die allemaal een rugzak met inhoud probeerden te bemachtigen. De eigenaren van de enige zelfstandige lokale supermarkt die Voorhout rijk is, John en Ada van Dijk, zetten hun beste beentje voor om iedereen zo snel mogelijk een exemplaar te kunnen overhandigen en de eerste 400 deelnemers genoten van de inhoud in de rugzak: onder meer frisdrank, kauwgom, een zonneklep van de Stichting Doe Een Wens en een Plus Keycord.

Desirée Bel loopt voor de tweede keer mee: “Ik ga met mijn dochter, want ze is nog geen 12 jaar oud en wil dit graag meemaken.” Iets verderop staat de zevenjarige Shaydie, die nog wat instructies krijgt van haar moeder Maureen. Ze vertelt: “Dit is mijn eerste keer en het is best wel een beetje spannend.” Ruben (9) zegt stoer: “Voor mij is het ook voor het eerst, maar het is gewoon leuk om te doen.”

Spierpijn

Anja loopt tussen de mensen door en lacht: “Mijn man zei: ‘Je kunt morgen je bed niet meer uitkomen van de spierpijn’, maar dat zien we dan wel weer.” Voor de familie van Dijk is de avondwandelvierdaagse niet alleen een prettige ontspanningservaring, maar ook een leerzame belevenis, zo vertelt vader Marcel: “We komen oorspronkelijk uit Den Haag en wonen hier nog maar pas. Zo kunnen mijn vrouw en kinderen Voorhout beter leren kennen.”

De Oranje Vereniging Voorhout had alles onder controle. Willem Vink kreeg een telefonische noodoproep om nog extra medailles bij te bestellen, zodat iedere deelnemer ook echt een blijvende herinnering aan deze avondwandelvierdaagse heeft. En er was ook een oplossing gevonden voor het dreigende tekort aan limonade onderweg: iedereen kreeg gewoon een bekertje vocht, maar dan wel half vol. De deelnemers vonden het allemaal best: door heel Voorhout was het gezang te horen van het wandelvierdaagselied ‘Ik heb een potje met vet al op de tafel gezet’.

Van ieder verkocht deelnamekaartje gaat 0,50 cent naar de Stichting Doe Een Wens, een organisatie waarvan de vrijwilligers de hartenwensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervullen. De opbrengst van zo’n 300 euro wordt door de PLUS verdubbeld, om nog meer kinderen een dag van geluk te brengen.