Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juli 2007

Commissie Regionale Zaken maakt lijst heikele punten in vergadering


Door Joep Derksen

LISSE – ‘Wat zijn nu de heikele punten die in de regio spelen?’ vroeg Ad van Zelst, lid van de commissie Regionale Zaken zich af tijdens de eerste vergadering op woensdag 20 juni. De aanwezige wethouders gaven tekst en uitleg.

Wethouder Jan Kippers (CDA): Een heikel punt is de informatie die we op 19 juni kregen tijdens het werkoverleg met de gemeenten Hillegom en Noordwijkerhout. Zo dreigt er een overschot aan bedrijventerreinen en nieuwe cijfers over demografische ontwikkelingen en de vraag naar woonruimte laten een overschot aan woningen zien in de periode na 2020. Dat is een punt van aandacht en wellicht ook nog heikel. Collega-wethouder Guus Mesman (PvdA) en ik waren erg verrast over deze informatie en we moeten nog nadenken over de consequenties: mogen er bijvoorbeeld geen bedrijventerreinen bij of mag je op maat toch nog wat ontwikkelingen doorvoeren. Dat moeten we allemaal nog op ons laten inwerken. Hierover ga ik me in het zomerreces buigen.’

Provincies

Mesman gaf zijn heikele punt aan: ‘Dat is de noordelijke oost-westverbinding, de N207 richting de A4. Plannen hiervoor worden opgenomen door de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland samen. Dat krijgt de komende tijd zeer zeker de aandacht en wordt zo volledig mogelijk gedeeld met u.’


Wethouder Bas Brekelmans: ‘Ik noem het de vier r-en: de InvesteRingsstrategie en de gevolgen ervan. De Rijn Gouwelijn, waarover de gevoelens ontzettend sluimeren in de as Leiden-Katwijk. Daarnaast is er de Regionale structuurvisie, waar alle losse eindjes bij elkaar moeten komen op het gebied van ruimtelijke inrichting. Als laatste is er de discussie over de toetreding van de Rijnstreek tot de regio Holland-Rijnland: intern is een discussie gaande over het nut van toetreding van nu al een nieuwe regio.