Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juli 2007

Ontdekking grenspalen

LISSE – ‘Bij een onderzoek naar grenspalen binnen de gemeente Lisse zijn tien historische exemplaren ontdekt.’ Met deze mededeling kwam lid van de monumentencommissie Wim Bosch. ‘Sommige palen liggen half in de berm en anderen staan in iemands tuin: die zijn ingepikt door de betreffende eigenaren.’

Bosch kaartte dit onderwerp aan omdat hij het belangrijk vindt dat grenspalen ook als monument kunnen worden aangewezen door de gemeente. Bij de volgende vergadering van de monumentencommissie wordt een presentatie gegeven met informatie over de grenspalen, de historische waarden en hun locaties.