Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2007

Op weg naar nieuwe sporthal

SASSENHEIM – Alom waren er tevreden gezichten bij het startsein voor de bouw van de sporthal en uitbreiding van het clubgebouw van TOP op vrijdag 6 juli. De gemeente Teylingen, TOP en bouwonderneming Pellikaan steken de handen ineen om eind volgend jaar over een nieuwe sporthal te beschikken.

Wethouder Wim Hollart is enthousiast: ‘We hebben met korfbalvereniging TOP gesproken en samengewerkt: zij hebben hun eigen ideeen naar voren gebracht. Naast een sporthal wilden ze ook een extra kantine, krachthonk en vergaderruimte. Dit kan allemaal geregeld worden en deze sporthal,die gebruikt zal worden door allerlei sportverenigingen, scholen en met een tribune voor 380 mensen is een aanwinst voor gemeente.’

Het totale bedrag dat de gemeente Teylingen betaalt om de sporthal te bouwen is 1.983.000 euro. TOP zelf draagt ook bij: 700.000 euro, waarvan 238.000 euro om de tribune te realiseren.

Van TOP-voorzitter Rob Meijer komt ook geen onvertogen woord: ‘Ik denk dat het voor TOP een enorme uitdaging is. Ik vind deze overeenkomst overigens een heel mooie vorm van Publiek Private Samenwekring: een gemeente die bij de planvoorbereidng overleg pleegt met het Rijnlands Lyceum en TOP: de twee grootste gebruikers. En dankzij particulier initiatief beschikken we over een fantastische sportaccommodatie, een extra kantine, krachthonk en vergaderruimte.

De sporthal is geen eigendom van TOP of het Rijnlands Lyceum, dus ook andere verenigingen kunnen gebruik van deze hal maken. Dat beseft Meijer zich ook: ‘Het is een gemeentelijke hal, maar wij krijgen een voorkeursrecht bij toewijzing van de ruimten ten opzichte van andere verenigingen. Dit zal ongetwijfeld in alle redelijkheid en billijkheid gaan, want we moeten ook rekening houden met andere sportverenigingen.'