Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2007

‘Samenwerking bevordert bestuurskracht’

STREEK – Jan Brouwer, GroenLinks-raadslid in Noordwijkerhout, vroeg zich naar aanleiding van de presentatie van het Team Graslanden af, wat de kwaliteit van het onderzoek was betreffende de inventarisatie van graslanden en de mogelijkheden voor herbestemming hiervan.

Op Brouwer’s vraag in hoeverre milieuorganisaties in dit verband benaderd waren, kreeg hij het antwoord dat dit Team Graslanden ‘slechts een onderzoek uitvoerde en dat het hier niet ging om een collegebesluit, waarvoor allerlei instanties benaderd moesten worden’. Een onbevredigend antwoord, zo meldde Brouwer in de pauze.

Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn mening te geven over de niet-vrijblijvende samenwerking die Noordwijkerhout is aangegaan met Lisse en Hillegom: ‘Deze vorm van samenwerking is een onomkeerbaar proces, maar dat is niet erg als het betekent dat we onze zelfstandigheid kunnen behouden. We zijn een regiegemeente en door samenwerking kun je heel goed de regie behouden. Daar zetten we als Noordwijkerhout op in, want samenwerking bevordert juist de bestuurskracht.’