Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2007

Hospice zoekt mannelijke vrijwilligers

SASSENHEIM – Het Hospice, dat in het voorjaar van 2008 haar deuren opent, is nog op zoek naar vrijwilligers. ‘Met name mannelijke vrijwilligers kunnen we goed gebruiken’, vertelt coördinator Ingrid Paschier. ‘We hebben nu al 50 vrijwilligers die een basiscursus hebben gedaan, maar onder hen bevindt zich slechts een man. Wellicht is het voor mannen toch een drempel om zich voor een zaak in te zetten waar je zo in aanraking komt met je eigen en andermans gevoelens.’

Paschier vervolgt: ‘Al is dit anders voor mannen die een verlieservaring hebben meegemaakt: zij weten vaak wat het is om in de laatste levensfase van een dierbare voor haar of hem te zorgen. Mannen die zoiets hebben meegemaakt, het rouwproces zelf ook hebben verwerkt en in het Hospice willen helpen zijn van harte welkom.”

Vrijwilligers in het Hospice doen geen verpleegkundige handelingen, maar zorgen bijvoorbeeld voor het eten, een praatje, intens gesprek, gezamenlijk zwijgen of een hand op de schouder. Maar ook het zorgen voor een stervende, het waken aan een bed en een observerende functie valt onder het pakket aan taken dat de vrijwilliger op zich neemt. Hiervoor moet je sterk in je schoenen staan, beaamt Paschier: ‘Je moet stabiel zijn en daarom ook zelf zo’n rouwproces van nabij hebben meegemaakt en verwerkt. Als dat niet zo is, ben je niet geschikt als vrijwilliger bij het Hospice.

Voor meer informatie:
www.hospiceduinenbollenstreek.nl.