Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Cliëntenraad zet hoog in op conferentie armoedebeleid

LISSE – De door de ISD georganiseerde conferentie over het armoedebeleid moet een andere opzet krijgen, zo oordeelde het presidium op maandag 3 september. De ISD wilde een vergadering houden met gemeenteraadsleden om over de armoedeproblematiek binnen de gemeente Lisse te discussiëren, maar dit voorstel leidde tot onvrede van de Cliëntenraad.

Ook de fractievoorzitters van de politieke partijen toonden zich geen voorstander van het ISD-voorstel om alleen maar met politici te praten over de Lissese armoedekwestie. Ad van Zelst (Nieuw Lisse) verwoordde de algemene gevoelens: ‘Dat is precies waar het om gaat; we moeten juist een interactieve conferentie hebben met de cliënten van de ISD, zodat we hun verhalen kunnen horen en niet slechts het ambtelijk standpunt.’

De waarnemend voorzitter van de Cliëntenraad, Cees Hogervorst, uitte zijn ontevredenheid over de gang van zaken, zo memoreerde een van de presidiumleden: ‘De input voor deze bijeenkomst moet komen van de cliënten zelf. De mensen die bij de sociale dienst werken, weten onvoldoende wat er leeft.’ In een telefonisch onderhoud vertelt Hogervorst: ‘De gemeente zou de conferentie organiseren in overleg met maatschappelijk werk en de ISD. Een enquête was opgesteld en de definitieve versie was gereed, maar de ISD ambtenaren wilden de enquête niet uitvoeren. De Cliëntenraad wil er voor zorgen dat alles waar de schoen knelt, naar voren komt en het liefst met persoonlijke verhalen.’

De voorzitter doet een oproep: ‘Mensen, maak bekend waar de schoen wringt: u kunt uw verhaal kwijt, er is een hapje en de kosten worden betaald. Mensen die niet willen opstaan en het woord willen voeren kunnen een woordvoerder vragen om hun verhaal te vertellen. U kunt mij persoonlijk bereiken op: 0252 344 344, desnoods anoniem, zodat ik uw verhaal onder de aandacht kan brengen. Want juist de gemeente Lisse wil naar voren krijgen waar het armoedebeleid tekort schiet.

De armoedeconferentie vindt plaats op 6 november in De Nachtegaal in Lisse. Geplande aanvangstijd is 18:00 uur.