Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

“Ik heb er altijd zin in”

TEYLINGEN – De vakantie zit er weer op en alle leerplichtige kinderen meldden zich bij de deuren van hun school. De een dolenthousiast, de ander met frisse tegenzin. Op de R.K. basisschool ‘Andreas’ stelden de leerlingen zich in rijen van drie op om nieuwe kennis op te zuigen.

Lee-yan, Bregje en Noortje (alledrie 11 jaar) staan op het speelplein te giechelen: “We hebben les van meester Rob: hij is best wel aardig.” Iets verderop staat Lars (12). Is hij blij dat de school weer begint? “Niet echt, om eerlijk te zijn”. De even oude Sjors is een stukje enthousiaster: “We krijgen les van meester Vink en meester Rob en ik heb er een beetje zin in. Toch is het wel leuk om op school te zijn, want je ziet al je vrienden weer.” Leraar Nico Turenhout begeleidt de leerlingen naar binnen: hij kan niet wachten dat het schooljaar weer begint: “Ik? Ik heb er altijd zin in!”