Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2007

STV scoort met eerste Open Onderling Teylingen

Toernooi volgend jaar bij TV Overbos, Warmond

SASSENHEIM – Het eerste Open Onderlinge tenniskampioenschappen van de gemeente Teylingen is met 260 deelnemers een groot succes geworden. Vijf avonden en twee weekenden lang speelden de tennissers in dertig verschillende klasses voor de eerste prijzen. Nu al is duidelijk dat dit een toernooi wordt dat nog vele jaren georganiseerd wordt. Volgend jaar vindt het plaats bij T.V. Overbos in Warmond, in 2009 is S.V. Voorhout de gastheer en in 2010 keert het toernooi terug naar de organisator van dit jaar, de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV).

Door Joep Derksen

Naast deze drie tennisclubs deden ook leden van T.V. Oosthout, T.V. Sikkens en T.V. Dekker Tennis mee aan deze kampioenschappen. Ze hadden geen beter weer kunnen treffen en gedurende de gehele week is er geen onvertogen woord gevallen. Burgemeester Sander Schelberg overhandigde aan de tientallen winnaars waardebonnen van L.J. Sport.

Arthur Volten, voorzitter van STV, was zeer verguld over het succes: ‘Er zijn veel meer deelnemers dan gedacht, want we hadden gehoopt op een aantal tussen de 100 en 150 personen. Het idee hiervoor is vorig jaar ontstaan: het leek me wel leuk om een tennistoernooi in Teylingen te organiseren. Het was veel organisatorisch overleg, maar nadat we besloten om het te doen, hebben we dit opgezet met een voorbereidingstijd van zo’n twee maanden.” Dat valt nog mee, qua voorbereidingstijd. Hoe komt dat? “Zelf heb ik ervaring van het jarenlang toernooien organiseren en onze club heeft ook hele goede software doe voor zo’n toernooi ingezet kan worden.”

Brengt dit toernooi de gemeente niet op de gedachte om de tennisverenigingen vaker te laten samenwerken? “Absoluut niet”, zegt burgemeester Sander Schelberg. “Ze moeten niks, ze willen zelf samenwerken en hebben dit zelfstandig opgepakt. Dit is een stevig toernooi en de organisatie hiervan is van nature gegaan.”