Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2007

Plan voor bescherming belangrijke collecties

LISSE – Het college wil een subsidie van 300 euro verlenen aan het Erfgoedhuis Zuid-Holland voor het opzetten van een preventienetwerk tussen collectiebeherende instellingen. Wanneer Kasteel Keukenhof, Museum De Zwarte Tulp, ’t Huys Dever en de bibliotheek ook aan dit project willen deelnemen, kunnen ook zij een subsidie van elk 300 euro tegemoet zien. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 23 oktober bekend.

Hij legt uit: ‘Dit project gaat om het opstellen van een calamiteitenplan, bijvoorbeeld bij een grote brand of wanneer een helicopter neerstort en wat er dan moet gebeuren om de collecties zo snel mogelijk veilig te stellen. Wij als college vinden het een goede zaak als die vier instellingen hieraan mee doen. We stellen het geld beschikbaar, maar het is aan die vier om te bekijken of ze er de mensen voor in willen zetten.’