Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 december 2007

Jacoba van Beierenhof open

VOORHOUT – Op vrijdag 30 november, net voor de feestdagen, was het dan eindelijk zover: de officiële opening van het Jacoba van Beierenhof. Alle VIT-ers (Very Important Teylingers, red.) waren aanwezig om dit historische monument mee te maken, want het winkelcentrum van de oude kern van Voorhout bevindt zich voor het eerst in de geschiedenis aan beide zijden van de spoorwegovergang.

Burgemeester Sander Schelberg was vol lof: “Het is geweldig om het winkelgebied van Voorhout breder te trekken. Het winkelaanbod is van een enorme kwaliteit en ook de woningen van het JVB-hof zijn allemaal verhuurd. Dat zo’n groot project midden in de dorpskern kan worden gebouwd is uniek, maar zeker een verrijking voor Voorhout. Inderdaad hebben we wat overlast gehad van de bouw, maar het resultaat mag er wezen. Nu nog een beetje groen erbij en dan is het complex helemaal af.”

De officiële opening werd ingeleid door niemand minder dan Sinterklaas en vele Pieten. Zij werden ondersteund door wethouder Leo van der Zon. De laatste zei over het JVB-hof: “Met dit nieuwe winkelcentrumpje heeft Voorhout eindelijk wat nieuws en vernieuwends.” Uiteraard hadden de Pieten de sleutel verloren die nodig was om het hof te openen, maar net op tijd werd dit exemplaar gevonden. Met een druk op de knop openden de wethouder en Anneke de Vries van ING Real Estate het winkelcentrum annex wooncomplex.
Als verrassing kondigde De Vries ook aan dat haar bedrijf de feestverlichting betaalde die de hele decembermaand in het hele dorp hangt. De meer dan 100 kinderen droegen een steentje bij aan de officiële opening door het loslaten van evenzoveel witte ballonnen.