Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2008

Met de klas naar Sealife dankzij reislustige ballon

VOORHOUT – De vijfjarige Ticho Lemmers werd op vrijdag 15 februari verrast met de mededeling dat hij de winnaar was van de ballonnenwedstrijd, die op 30 november werd gehouden in verband met de opening van het nieuwste Voorhoutse winkelcentrum, de Jacoba van Beierenhof.

Leerkrachten Miranda van der Sanden en Esther Cramer, van combinatieklas Groep 1-2I van ’t Cluster (De Achtbaan), hadden het klaslokaal al helemaal feestelijk ingericht, maar nog geheim gehouden wie de prijs, een volledig verzorgde excursiedag voor de hele klas naar het Sea Life in Scheveningen, had gewonnen. Toon van Duin en John Voordouw maakten namens de winkeliers van het Jacoba van Beierenhof bekend “Dat Ticho’s ballon helemaal in Duitsland was terechtgekomen en wel in het plaatsje Hann-Münden; niet minder dan 462 kilometer van Voorhout verwijderd.”

Juf Miranda voerde het woord: “Als je die ballonnen met een kaartje eraan oplaat, is het al heel bijzonder wanneer een kaartje wordt teruggestuurd. Er was een aardige Duitse meneer die dit heeft gedaan en het verbaasde ons dat hij de ballon had ontvangen in een dorpje dat zo ver weg ligt. De enige echte winnaar is dus Ticho en dankzij hem mag de hele klas op een schoolreisje naar Sealife. We gaan met ons allen met de bus en dat is allemaal gesponsord door die aardige winkeliers van de Jacoba van Beierenhof!”

Sealife

De volwassenen in de klas riepen naar de kinderen: “Willen jullie naar Sealife?!” Alle kinderen gilden om het hardst: “JA!!!” Om de feeststemming nog verder te vergroten, mochten de kinderen ook grijpen in een grote bak met marsjes, twixjes en brosjes, die Van Duin en Voordouw hadden meegenomen. Ticho zelf mocht de voor hem levensgrote waardebon in ontvangst nemen. Na de uitreiking vertelde hij: “Ik wou ook winnaar zijn en dat is met gelukt!” Vol trots laat hij vervolgens de grote prijs aan al zijn klasgenootjes zien. Later dit jaar bepaald De Achtbaan de datum waarop deze reis naar Sealife kan plaatsvinden.