Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2008

Wonen in bollenschuur

LISSE – De oude bollenschuur aan de Vuursteeglaan 11 mag van het college tot een woning worde verbouwd. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) bekend op dinsdag 12 februari.

Hij legt uit: ‘Dit verzoek komt van een bollenboer in ruste. Bij de beoordeling van zo’n aanvraag is ons uitgangspunt dat de karakteristieke uitstraling van het pand behouden blijft. Wanneer je een bollenschuur als woning gebruikt, is dat belastender voor de schuur, maar wel minder belastend voor de omgeving. Daar komt bij dat we als college ook voorstander zijn van hergebruik van authentiek karakteristieke bollenschuren. Wij zijn dus in principe akkoord, al moet de eigenaar ook twee parkeerplaatsen aanleggen, een bodemkwaliteitsonderzoek laten uitvoeren en er rekening mee houden dat er mogelijk planschadeverzoeken van bijvoorbeeld omwonenden kunnen binnenkomen. Verder kan ik vertellen dat ook de welstandscommissie in principe akkoord is.’