Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2008

Kleintje Pils schittert tijdens Formule 1

TEYLINGEN – Kleintje Pils trad afgelopen weekend op bij een van de grootste sportevenementen: de Formule 1 race, die in Kuala Lumpur (Maleisië) plaatsvond. De muzikanten speelden er op los en kwamen met een berg aan goede herinneringen weer terug.

Door Joep Derksen

Jan van der Hulst vertelt over de belevenissen: “Een week of vier geleden kregen we de uitnodiging om op de Formule 1 te spelen. De ambassade vond het nodig dat er ook een Nederlandse bijdrage kwam op dit evenement; zij regelden de formaliteiten en ING zorgde ervoor dat we naar Maleisië konden komen. In Australië was Queen uitgenodigd om te spelen en ik wil ons niet met Queen vergelijken, maar wij werden in Kuala Lumpur uitgenodigd om voor heel veel mensen op een gigantische grote stage onze muziek ten gehore te brengen.”

“Het was een gekkenhuis. Op elke hoek van de straat was informatie over de Formule 1 beschikbaar. Overal liepen mensen in supporterspakken rond en het podium stond op een hoofdstraat in het centrum van Kuala Lumpur: die verkeersader was afgesloten en het was er hartstikke vol: vele duizenden mensen die daar langskwamen bleven staan en luisteren naar ons. We hebben ook gespeeld bij een Nederlandse Business Club die een prachtig mooi koloniaal buitenhuis had afgehuurd, waar ook de Engelse koningin komt en overnacht. In dat paleis werd een brunch geserveerd en wij traden er op. Het Nederlandse bedrijfsleven vroeg ons ook om langer te blijven: we konden ook naar Singapore toe om daar op te treden. Het is prachtig om dat mee te maken, maar we moesten terug, want aanstaande zaterdag treden we op samen met de Bollenband. Hiervoor heeft het Nederlandse bedrijfsleven in Maleisië inderdaad een stapje opzij moeten doen.”
Dat optreden in Panorama Tulipland is van een heel andere orde waar we erg naar uitzien. We staan daar dan met een volledige bezetting en hopen de mensen daar een onvergetelijke avond te bezorgen. Een aantal maal per jaar proberen we een optreden te verzorgen voor deze mensen. Die sociale taak vinden we belangrijk, want door het soort muziek dat we maken, krijgen we een mooie reactie van de mensen en kunnen we sociaal maatschappelijk wat teruggeven. Het is op een fantastische locatie, de leden van de Bollenband hebben plezier in hun optredens en het feit dat ze samen met Kleintje Pils mogen op treden, geeft hen veel energie en zorgt voor een positieve sfeer, waarvan hopelijk honderden mensen kunnen genieten.