Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 maart 2008

Moties gericht op stille armoede

LISSE – CDA en D66 komen in de aankomende gemeenteraadsvergadering met twee moties om de Notitie Armoedebeleid aan te passen. Deze aankondiging deed Joke Vermeulen (CDA) in de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Vermeulen: ‘Wij willen met betrekking tot de langdurigheidstoeslag voor minima (mensen die langer dan vijf jaar in de bijstand zitten, zonder enig perspectief op verbetering, red.) het college oproepen om een gemeentelijke toeslag om bijvoorbeeld een kapotte wasmachine aan te schaffen, niet als extra inkomen te beschouwen. Ook moet het mogelijk zijn dat deze mensen die toeslag naar eigen goeddunken kunnen besteden.’

Vermeulen vervolgt: ‘Wat betreft het instellen van een gemeentelijk noodfonds: naar aanleiding van de noodkreet van mevrouw Jonkman op 6 februari 2007 in het CNB, hebben wij ons in de tussenliggende periode verdiept in de ernst en omvang van de stille armoede. Ondersteuning voor deze categorie mensen en gezinnen horen gewoon tot de plicht van de gemeente. We roepen het college op om samen met instellingen en kerken het opstellen van een noodhulpfonds nader op haalbaarheid te onderzoeken.’
Wethouder Adri de Roon (D66) gaf zijn mening al, met een kwinkslag: ‘Ik heb geen moeite met de twee moties die aangekondigd zijn. Ik ben nooit tegen het instellen van een onderzoek naar de haalbaarheid van dingen, ook al zijn andere gemeenten dat wel eens, maar goed’, hierbij refererend aan de gemeente Noordwijkerhout met betrekking tot het onderzoek naar een mogelijke fusie tussen de gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout.