Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 april 2008

Funkampweekend voor de Columbiaan

VOORHOUT – Meer dan 70 jonge zwemleden van de Columbiaan hielden een funkampweekend op het terrein van de KTS. Ook waren er jeugdige zwemmers uit Engeland die, in het kader van een uitwisseling, speciaal naar Voorhout waren gekomen om dit mooie evenement mee te maken.

De leeftijd van de kinderen varieert van 6 tot 18 jaar en ze werden verrast met een keur aan activiteiten. Voor de oudere kinderen, vanaf 12 jaar, begon het weekend al op vrijdagavond met een dropping. De jeugd werd gedropt nabij het vliegveld Valkenburg en moest de weg terugvinden naar Voorhout en dat was een sinecure, gezien het feit dat de laatste groep pas om half twee thuis was. Geslapen werd er pas om 04:00 uur, dus de volgende ochtend waren de oogjes klein en de magen hongerig.

Op zaterdag kwamen ook de jongsten langs met hun slaapzakken en na een eerste kennismaking met de Engelsen werd er geknutseld, gelunched en aan estafettespelletjes gedaan. Het buikschuiven werd door de kids met veel plezier ondernomen. Een van de organisatoren, Bregje van der Pluijm, vertelt: “We willen dit funkampweekend jaarlijks organiseren, waarbij de zwemploeg en de zwemvaardigheidsploeg bij elkaar komt. Zo leren de jongeren van alle leeftijden elkaar ook kennen. Zaterdagavond was er een vossenjacht, met daaropvolgend een disco en morgen komen de ouders langs om na de pannenkoekenlunch de kinderen weer naar huis te nemen.”

De jeugd zelf is enthousiast, zo blijkt uit de woorden van Liselotte (13) en Damon (12): “We hebben de hele dag spelletjes gedaan als buikschuiven en twister. Heerlijk was dat!” Jelle en Bas (beide 9 jaar) hebben zin in de overnachting, maar hebben wel voorzorgsmaatregelen genomen: “Ik heb wel mijn knuffel bij me!” De Engelsen James, Ben, Max (allen 12 jaar) en Philip (17) genieten ook van het kamp. “We komen uit Enfield en hebben eerder een uitwisselingsprogramma gehad met de Columbiaan, waarbij hun zwemmers naar ons zwembad kwamen. De komende week gaan we naar Duinrell en Amsterdam, maar we vinden ook het heel fijn hier in Voorhout.” Voor meer informatie:
www.columbiaan.nl.