Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 april 2008

Middeleeuwen keren terug naar Voorhout

VOORHOUT – Op zaterdag 19 en zondag 20 april vindt er een Middeleeuws Weekend plaats bij het jeugd- en jongerencentrum @Hok. De organisatie haalt alles uit de kast om de jongeren kennis te laten maken met hoe het er in vroegere tijden aan toe ging. Tevens toont de Compagnie van Cranenburgh een spectaculair slagveld met historische riddergevechten.

De zaterdag is bestemd voor tieners en adolescenten tot circa 13 jaar. Geheel gratis kunnen ze workshops volgen om te leren boogschieten, middeleeuws koken, leer bewerken, kalligraferen of hoe het is om middeleeuws soldaat te zijn. Tussen deze activiteiten door zijn er twee ‘Kiddy battles’, waarbij de jeugd met wapens van zacht rubberen materiaal, onderling of tegen de Compagnie van Cranenburgh duelleren. ’s Avonds vindt er een groot feest plaats met live muziek en een dj.

De zondag wordt zo mogelijk nog spectaculairder: dan wordt de ‘Slag om Voorhout van het jaar 1420’ nagespeeld. Menno Brouwers van de Compagnie van Cranenburgh vertelt: “De middeleeuwen keren terug in Voorhout. Je waant je terug in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse conflicten in Holland en Zeeland. Beleef opnieuw het wapengekletter en kanongebulder en de ambachtelijkheden van die tijd. Voor vijf euro heb je op zondag 20 april van 10:00 uur – 17:00 uur de dag van je leven.”

Spectaculair

Hij vervolgt: De Compagnie van Cranenburg is een levende geschiedenisgroep en streeft naar educatie en het overbrengen van middeleeuwse vaardigheden naar het grotere publiek in het algemeen en de jeugd in het bijzonder. Rond 1420 wist Jan van Beieren met zijn Kabeljauwen Leiden in te nemen en wij ensceneren in het open veld de schermutselingen en gevechten van die tijd. Dankzij Gert-Jan Beukers is de samenwerking met @Hok ontstaan en nu al kan gezegd worden dat het een heel mooi en spectaculair evenement wordt.”

Voor meer informatie of om je aan te melden, kan contact worden opgenomen met Johan Braaksma:
johan@factorw.nl of: 06 3618 4030. Op een van de dagen zelf kun je natuurlijk ook gewoon komen kijken. Het evenement is niet vanaf de weg te zien, maar vindt plaats op het grasveld achter @Hok.