Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 april 2008

First Friends strijden om Zonnebloemtrofee

VOORHOUT – De tientallen moeders uit alle windstreken die wekelijks naar de First Friends internationale ouder- en peutergroep kwamen, ontvingen woensdag 9 april een zakje met zonnebloemzaden van oprichtster Liz Wassenaar. Op 1 september ontvangt degene die de langste zonnebloem heeft weten te kweken, de allereerste First Friends Zonnebloemtrofee.

Door Joep Derksen

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Engelse vrouw die al jaren in Voorhout woont het initiatief nam om moeders uit alle windstreken uit te nodigen bij elkaar te komen. Op deze manier konden zij kennis maken met andere moeders en konden hun kinderen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes in aanraking komen. Over de Zonnebloemtrofee vertelt Wassenaar: “Het mooie aan een zonnebloem is dat je hem van dag tot dag ziet groeien. De kinderen zullen die zonnebloem ook als hun eigen plant beschouwen.”

Voordat Wassenaar de zaadjes uitdeelde, noemde ze, met humor, wel enkele regels op: “Alleen met deze zaden mag deelgenomen worden aan de competitie. De zonnebloem mag alleen groeien op basis van water, zand en liefde. Kunstmatige groeimiddelen zijn niet toegestaan, al mag er wel tegen de plant gezongen worden.” Alle deelnemers maken in de zomervakantie foto’s van hun zonnebloem en meten de plant op. De winnaar krijgt de eer om de allereerste First Friends Zonnebloemtrofee in ontvangst te nemen.

Steun
De deelnemers aan First Friends komen iedere woensdagochtend in schoolweken van 9:30 uur – 11:30 uur bij elkaar in de Speleweij. Er is een keur aan nationaliteiten uit Europa, Azië, Amerika en Australië. Wassenaar: “Hoewel dit initiatief veel vrouwen uit een eenzame situatie haalt, geeft de gemeente geen subsidie omdat we ‘een te kleine doelgroep zouden hebben’. Toch komen hier iedere week gemiddeld 25 moeders en 25 kinderen, die elkaar ook buiten First Friends ontmoeten. Het gaat ons niet eens om het geld van de subsidie, maar meer dat de gemeente haar steun uitspreekt over dit initiatief.”