Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2008

Onderzoek naar ontsluitingsbrug voor alle verkeer Fazantstraat

LISSE – Er komt een onderzoek om te beoordelen dat de nog aan te leggen tweede ontsluitingsbrug bij de Fazantstraat ook voor alle verkeer gebouwd kan worden. Dankzij een brief en het inspreken van inwoner L. van Dijk over de herinrichting van de Fazantstraat, werd de door het CDA ingebrachte motie over dit onderwerp door alle partijen ondersteund. Wethouder Guus Mesman (PvdA) gaf aan geen problemen te hebben met dit onderzoek, mede omdat het de tijdsplanning van de herinrichting niet zou belemmeren.

Van Dijk beargumenteerde onder meer: ‘Ik heb het over de herinrichting Fazantstraat en het voornemen om de houten loopbrug te vervangen door een calamiteitenbrug. Het is jammer dat die brug ongebruikt blijft liggen: gebruik hem toch permanent voor een betere doorstroming van het verkeer en de oplossing van parkeerproblemen. Als die brug er mocht komen, graag voor de herinrichting, want anders zitten we als bewoners vast en kan er geen mens in of uit. Over een aantal jaren zal de school verdwijnen en komt er woningbouw. Je hebt dan een brug nodig om die locatie te ontwikkelen en ook dan heb je een goede ontsluitingswijze nodig.’

Alle partijen zagen de redelijkheid in van dit verzoek en de noodzaak om dit door experts uit te zoeken. De motie werd unaniem aangenomen.