Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 mei 2008

Recordopbrengst voor Paveivo

VOORHOUT – De jaarlijkse kerkenveiling voor de St. Bartholomeusparochie, Paveivo, heeft een prachtig resultaat behaald met een recordopbrengst van 51.965 euro: toch weer 1.500 euro meer dan het afgelopen jaar, waarin het oude record gevestigd werd. Voorafgaand was er enige ongerustheid dat de koopanimo wat lager zou zijn, in verband met de vele donaties die de gemeenschap had gedaan via de actie “Werk aan de kerk”, maar dat bleek dus onnodig.

Maar liefst 548 producten en diensten, die grotendeels door de lokale ondernemers ter beschikking waren gesteld, gingen onder de hamer van de goedgebekte veilingmeesters. Paradepaardjes onder de geveilde stukken waren de drie ingelijste foto’s van de kerk en de Paaskaars van 2007. Maar ook op de verschillende barbecuebonnen, saladebonnen en andere etensbonnen werd grif geboden, op de vrijdagavond voor moederdag. Om over de flesjes jonge jenever, bacardi rum of citroen-brandewijn nog maar te zwijgen.

Klokslag half negen ’s avonds ging de veiling van start en het eerste veilstuk, een fles jonge jenever werd voor 45 euro verkocht: drie keer zo hoog als het startbedrag van 15 euro. Alle geveilde stukken, afgezien dan van de levende schapen, werden direct overhandigd aan de nieuwe eigenaren, wat er op een gegeven ogenblik voor zorgde dat menig veilkoper een tafel vol versgekochte spullen voor zich had staan.
Kijkend door de zaal valt op dat iedere bieder een andere stijl heeft. Waar de een zijn kaartje met het veilnummer erop hoog in de lucht zwaait, heeft de ander genoeg aan het licht bewegen van zijn veilingboekje. Het maakte allemaal niets uit, want de veilingmeesters ontging niets. Binnen het uur werd de eerste mijlpaal van 5.000 euro al bereikt, ondanks het feit dat de zaal in “Het Wapen van Voorhout” nog niet geheel vol was. Later op de avond werd het allengs drukker en op het hoogtepunt werd er van links naar rechts en van voor tot achter tegen elkaar opgeboden om toch maar dat ene speciale veilstuk te kunnen bemachtigen.