Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juni 2008

800 euro voor Burundi

VOORHOUT – Vele tientallen kinderen vermaakten zich met spelletjes en deden mee aan de sponsorlopen die de Kleine Kerk organiseerde tijdens de sponsordag die door de Diaconale Raad van de Protestantse Gemeente Voorhout, in samenwerking met Vluchtelingen Werk Nederland afdeling Teylingen, werd gehouden. Om de familie van een vluchtelingengezin uit Burundi te helpen met het zelfstandig verbouwen van rijst is een fondsenwerfactie opgezet om een startkapitaal op te bouwen.

Zaterdag 7 juni zetten veel kinderen vanaf 12 jaar zich in voor de 5-kilometer lange sponsorprestatieloop, waarvan de start en finish bij De Verdieping lag. Ook verschillende judoclinics voor jong en oud werden gehouden bij Barends Sport. Diverse oud-Hollandse spelletjes als blikken gooien, kruiwagen rijden of eendjes vissen konden naast De Verdieping gespeeld worden. Aan het einde van de dag genoten allen van een multicultureel buffet.

Carien Hietkamp, penningmeester van de Diaconale Raad is verheugd met het resultaat: “Als het gaat om het sociale deel is de dag boven verwachting geweest. Er zijn vele contacten over en weer gelegd en goede gesprekken gevoerd. Ook is het eindbedrag van 800 euro een heel mooie opbrengst.”