Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juni 2008

Toestemming voor investering in bedrijfsverzamelgebouw

NOORDWIJK – Er komt een krediet voor het bedrijfsverzamelgebouw Space Business Park, zo besloot de commissie Werken & Welzijn op woensdag 4 juni. Wethouder Leendert de Lange (VVD) wist met zijn ‘vlammende betoog’ de nog twijfelende politici over de streep te trekken.

De Lange: ‘Het Space Business Park is de context waar het in dit voorstel met het bedrijfsverzamelgebouw om gaat. Ons verzoek richting Provincie Zuid-Holland om subsidie is gehonoreerd en dit is geen misselijke subsidie: 450.000 euro, maar er zitten ook voorwaarden aan. Er wordt gewerkt aan realisatie van een gebouw dat in september klaar is. Concreet hebben we tussen 5 en 10 zeer bemoedigende leads van bedrijven die interesse getoond hebben om hier ruimte te huren. Een aantal van hen is ook met architecten in de weer om snel tot een realisatie te komen.’

Over het bedrijfsverzamelgebouw: ‘Dit is een kenniscluster dat ervoor zorgt dat kennis wordt samengebracht, wat ertoe kan leiden dat uiteindelijk een product op de markt wordt gebracht. De ene uitvinding met de andere uitvinding samen kan soms resulteren tot twee of drie andere heel mooie uitvindingen. In dit gebouw komen kleinere bedrijven en een incubator (echt kleine bedrijven) en een plek waar je specifiek voor een bepaald project gebruik van maakt. Het commerciële bedrijf Bokxvision Innovation Network Holding (BViT) realiseert dit. Ze willen investeren in een gebouw van 9,7 miljoen euro. Er is echter een onrendabele top van negen ton, en daar helpen we als gemeente bij. Het gaat hier om het ondersteunen en het op gang zetten van een kenniscluster, niet om een regulier bedrijventerrein. Naast agrarische sector, dienstensector en toerisme is dit ook een gebied wat Noordwijk moet uitbreiden. Er zijn 60 plekken voor startersbedrijven en verder worden andere vierkante meters aan kleinere bedrijven verhuurd. 60% van het totale gebouw is al verhuurd, anders was de ontwikkelaar BViT hier niet aan begonnen. We nemen tot 2011 de tijd voor de realisatie.’

Voorafgaand aan dit betoog hadden enkelen commissieleden nog enige aarzeling over de investering, maar allen waren nu overtuigd. J. Heus (Noordwijk Totaal): ‘Dit was een vlammend betoog en we gaan akkoord met dit voorstel. J. Elvader (Verenigd Noordwijk) vond het bedrijfsverzamelgebouw ‘een fantastische uitdaging voor Noordwijk’ en ook de andere partijen waren positief.