Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Assendelft kan gemakkelijk 60 km op rotonde bij Keukenhofdreef

LISSE – Het lijkt ondertussen een persoonlijke vendetta te worden voor commissielid Jos Assendelft (Nieuw Lisse). In welhaast iedere vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur vraagt hij aandacht voor de grote rotonde bij de Keukenhofdreef. Dus ook weer in de vergadering van donderdag 11 juni. Hij herhaalde tegen wethouder Guus Mesman (PvdA) zijn verzoek om aan de noordzijde van de rotonde ook een fiets/voetgangersoversteekplaats te maken.

Mesman antwoordde: ‘Deze rotonde valt onder de verantwoordelijkheid van de Provincie en vooralsnog is de Provincie niet om. We zien eventueel mogelijkheden om de oversteekplaats te hebben, maar je moet de provincie wel mee hebben, want het is een provinciale weg.’

Assendelft gooide het over een andere boeg: ‘De snelheid van de auto’s is te hoog. De fietsers moeten opletten, maar auto’s moeten ook op de fietsers opletten.’ Mesman: ‘De belevingssnelheid is vaak hoger dan de werkelijke snelheden. Je moet erg je best doen om 30 km te kunnen rijden.’ Assendelft: ‘Daar geloof ik niets van, want ik kan gemakkelijk 60 km per uur rijden.’ Algeheel gelach van de commissieleden was zijn deel.