Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Uitstel gevelsubsidie

LISSE – Een subsidieregeling voor het opknappen van gevels wordt enkele maanden uitgesteld en komt er op zijn vroegst pas in november. Wethouder Guus Mesman maakte dit vorige week bekend aan de commissie Ruimte & Infrastructuur.
Mesman: ‘In de commissie R&I is de vraag gesteld deze subsidieregeling vóór de zomer aan de raad ter besluitvorming aan te bieden, maar de uitwerking van deze subsidieregeling vraagt meer tijd en afstemming. Wij verwachten een dergelijke regeling in november aan de raad voor te kunnen leggen.’ Enkele reden voor het uitstel zijn volgens Mesman: ‘Het aantal monumenten wordt thans fors uitgebreid. Wij hechten aan een goede afstemming tussen monumentensubsidie en gevelsubsidie. De gehele subsidiesystematiek wordt aangepast en door uw raad vastgesteld in november 2008.’ De kosten voor een gevelsubsidie worden geschat op 25.000 euro.