Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Deel voorzieningen Geestwater buiten rode contouren

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders is druk bezig geweest om buiten de rode contouren van Geestwater te mogen bouwen. Om dit te bereiken hebben de wethouders Guus Mesman (PvdA) en Jan Kippers (CDA) overleg gevoerd met de Provincie Zuid-Holland om een ontsluitingsweg, parkeergelegenheden, waterberging en een speelterrein buiten de rode contouren aan te mogen leggen.

De rode contour heeft tot doel aanvullende woningbouw binnen de 20KE-contour voor Schiphol te voorkomen en de zichtlijn op Donjon Dever te behouden. Buiten deze contour is bebouwing niet toegestaan. Een deel van deze verzoeken is echter ingewilligd, zo liet Mesman dinsdag 10 juni weten. ‘Waar het gaat om een deel van de wateropgave en een deel van de ontsluitingsweg. Maar het parkeren en het speelterrein hoort volgens de Provincie binnen de contouren en wij willen alles er uit halen om deze faciliteiten buiten de contouren te krijgen. Op de opengevallen ruimte kunnen dan meer kostendragers gebouwd worden. We hebben bestuurlijk overleg met de verantwoordelijk gedeputeerde, mevrouw M. Koop en zien vanuit bestuurlijk standpunt kansen. In het verleden wilde de Provincie namelijk welwillend kijken naar de bebouwing van Geestwater, dus we gaan er vol goede hoop naar toe.’