Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Ondernemersfonds start in november

LISSE – Het ondernemersfonds gaat op 1 november officieel van start. Een van de eerste maatregelen zal zijn om parkmanagement te introduceren op het bedrijventerrein Meer en Duin. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend op dinsdag 10 juni.

De gemeente heeft in samenwerking met Alverha en de Kamer van Koophandel onderzocht wat de meest geschikte vorm van parkmanagement is voor Lisse. De uitkomst hiervan is, dat er geen fulltime concierge moet worden aangesteld, maar een organisatie die op flexibele manier invulling geeft aan het parkmanagement. ‘Parttime aanwezigheid, maar fulltime (telefonische) bereikbaarheid voor vragen over veiligheid, schoonheid en collectief inkopen’, verwoordde Brekelmans het.

‘We zitten nu nog in de voorbereidende fase, maar op 1 november begint het ondernemersfonds en dan trekt de gemeente zich uit deze organisatie terug. De financien voor een parkmanager moeten dan uit dat fonds betaald worden. Tot die tijd kan het in te stellen parkmanagement alvast een netwerk opzetten om te komen tot een goede uitvoering van de inrichting van de openbare ruimte.’ Het gebruik van het parkmanagement houdt echter niet op bij Meer en Duin, aldus de wethouder: ‘Ik kan me voorstellen dat het ondernemersfonds ook op andere plekken parkmanagement in gaat zetten.’

Het ondernemersfonds wordt betaald door alle ondernemers, maar is ook voor alle ondernemers. Dus worden er ook speciale activiteiten ontwikkeld voor, bijvoorbeeld, de winkeliers in het centrum. Brekelmans bestrijdt dat het ondernemersfonds een verkapt systeem is waarbij gemeentelijke taken door particuliere ondernemers worden betaald: ‘Het ligt niet in onze bedoeling om minder activiteiten te ontplooien. De gemeente blijft de revitalisering en het onderhoud op een bepaald, vastgesteld, niveau houden. Maar als ondernemingen wat extra’s willen, zoals het plaatsen van een zitbankje, dan wordt daar te ondernemersfonds voor gebruikt. We zullen blijven doen wat we moeten doen en laten niet de ondernemers betalen voor de taken van de gemeente.’