Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juni 2008

Huisvuil roert bewoners De Madelief

LISSE – Er komt geen aparte huisvuilinzameling voor de bewoners van het woon/winkelcomplex De Madelief. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) bekend op dinsdag 10 juni.

De eerste bewoners zitten al in de Madelief en hun bewonersvereniging VVE De Madelief verzocht de gemeente een perscontainer aan te schaffen. Bij De Madelief worden 1100 liter rolcontainers gebruikt. De gemeente ledigt die containers alleen als ze op de afgesproken plaats worden aangeboden. Daarom dienen de bewoners deze containers, die inpandig staan, zelf iedere wek naar buiten te rollen en hiervoor dient de container een verdieping hoger gebracht te worden.

De wethouder begrijpt het dilemma, zo laat hij weten, maar het voorstel om een perscontainer aan te schaffen die alleen door een bedrijf in Amsterdam geledigd en gereinigd kan worden is niet acceptabel. ‘In de parkeerkelder is een plek gereserveerd voor de afvalinzameling en ik kan me voorstellen dat de bewoners niet de containers de helling op willen duwen. Ik wil best naar een oplossing kijken en dat zal zijn in de vorm van het plaatsen van een ondergrondse bak op het parkeerterrein achter de Madelief, dat later dit jaar gerealiseerd wordt. Tot die tijd moeten er opstalposities op de begane grond komen.’