Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juni 2008

Doekoe en Schudden op Midsummercarnaval

VOORHOUT – Het spetterende optreden van Jodi Bernal tijdens het Midsummercarnaval vorig jaar smaakte naar meer. Het is dus geen wonder dat Joeri Marijt (20), Stephan Hoogink (24) en Richard Verhoogt (22) de datum van de tweede editie van het Midsummercarnaval bekend maken: zaterdag 21 juni, vanaf 20:30 uur in jongerencentrum @Hok.

Door Joep Derksen

Ook dit jaar kan het publiek genieten van eerste klas optredens van artiesten als Def Rhymz, Peter Beense, DJ Maurice en de Sambaband. Om de sfeer te verhogen kan het publiek de Hawaiiaanse shirts en hoelaslingers van achter uit de kast trekken om een fijne tropische kledingstijl te dragen. Verder is aan alles gedacht voor de ruim 400 bezoekers die verwacht worden: als het Nederlands elftal speelt voor het EK-voetbal, treedt de eerste artiest pas op nadat Oranje klaar is. Ook kan er in @Hok op beamers live het EK-voetbal gekeken worden, dus er is geen excuus om niet te komen.

Verhoogt, Marijt en Hoogink: “Dit wordt een echt zomerfeest, dus hebben we feestartiesten van naam aangetrokken. De Salsaband warmt de zaal op en Peter Beense en Def Rhymz treden allebei een half uur op. DJ Maurice draait maar liefst 2,5 uur bij elkaar om de mensen continue te laten genieten.”

Ontstaan

Hoe is het idee van het Midsummercarnaval eigenlijk ontstaan? “Dit feest wordt georganiseerd mede dankzij de fantastische inzet van C.V. De Bokken en het Jongerencentrum. We vonden dat je in Voorhout te lang moet wachten tussen het einde van het carnaval en de 11de van de 11de. Daarom hebben we het Midsummercarnaval opgezet, maar we hadden niet gedacht dat het zo’n succes zou worden. De opbrengsten van het feest komen ten goede aan de jeugd en jongeren in Voorhout.”

Wordt het dan een carnavalsavond, met iedere tien minuten een alaaf die om je oren gaat? “Nee, het wordt zeker niet een extra carnavalsfeest, maar de inzet van C.V. De Bokken toont de betrokkenheid van deze vereniging in de Voorhoutse gemeenschap. We hebben juist een heel breed programma voor een heel breed publiek. Peter Beense is goed bekend bij de oudere jongeren en Def Rhymz, met nummer-1 hits als ‘Doekoe’ en ‘Puf/Schudden’ behoeft natuurlijk helemaal geen introductie.
De kaartjes zijn in de voorverkoop a 10 euro verkrijgbaar bij zowel Primera als Café Boerhaave in Voorhout. Aan de deur is de entree 12,50 euro. Alle 16-plussers zijn welkom en voor meer informatie kan gekeken worden op: www.midsummercarnaval.nl.