Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Tweede brug Dever

LISSE – ’t Huys Dever krijgt toestemming van het college van burgemeester en wethouders om een ‘historiserende toegangsbrug vanaf de voorhof naar het Donjon Dever aan te leggen. Deze houten loopbrug voltooit het 40-jarig bestaan van de wederopbouw van Dever en wethouder Guus Mesman (PvdA) verleent een monumentenvergunning voor de realisatie van de brug.

Nadat de Stichting Beheer Dever op 13 februari een vergunning hadden aangevraagd, hebben verschillende instanties zich over de brug gebogen, zo legt Mesman uit. ‘De monumentencommissie was zeer enthousiast over het plan en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten stelde één voorwaarde: de funderingen mogen niet dieper liggen dan 65 cm onder het huidige maaiveld.’ Van het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland zijn geen voorwaarden ontvangen. De brug zelf wordt op zaterdag 11 oktober onthuld.