Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2008

BAK-fiets brengt speelgoed naar kinderen

NOORDWIJK – Waar de kinderen in de Noord-Holland al weer met het nieuwe schooljaar zijn begonnen, geniet de jeugd in de Duin- en Bollenstreek nog van een welverdiende vakantie. Kinderwerker Simone Pont van SJWB (Jeugd & Jongerenwerk Noordwijk) zorgde dinsdag 6 augustus en maandag 11 augustus zelfs voor een compleet nieuwe jeugdactiviteit: de BAK-fiets.

Met deze BAK-fiets, gevuld met allerlei spelletjes, rijdt Pont naar de kinderen toe. Voordat ze richting de wijken Boerenburg en Vinkeveld fietst, is ze druk bezig de voorbereidingen te treffen en de bakfiets in te pakken. Ballen, hoepels, stoepkrijt, speelkleden, springtouwen en badmintonrackets: een heel scala aan buitenspelletjes zorgt ervoor dat de buurtkinderen die niet op vakantie zijn of kunnen, toch nog een fantastische speeldag kunnen hebben.

Pont: ‘BAK staat voor Buiten Activiteit voor Kinderen en dit is ambulant werk waar we in juni mee zijn begonnen. Met mooi weer zoeken wij de jeugd op zodat we hen kunnen ondersteunen in het lekker buiten spelen.We passen ons aan naar de behoefte van de kinderen, want niet iedere jeugdige wil het jeugdcentrum bezoeken. Maar het BAK-fiets project is de enige activiteit die niet op de locatie van het jeugdcentrum zelf is. We gaan juist naar de kinderen toe die het fijn vinden om buiten te spelen.’ Inhakend op de actualiteit: ‘We praten nooit over hangplekken, want dat heeft zo’n negatieve lading. Wij noemen het hang-out plekken.

Als Pont aankomt, verdringen hele groepen kinderen zich om haar bakfiets: ‘Ik wil de hoelahoep!’ roept de een. ‘Mag ik een bal?’, vraagt een ander en een derde declameert: ‘Ik wil tennissen!’ Al snel is het een waar speelfestijn rondom de BAK-fiets en Pont kijkt tevreden toe. Ze informeert: ‘Binnenkort begint het huttenbouwen weer en burgemeester Groen opent dit evenement. Dit jaar wordt het voor de vijfde keer gehouden, dus dat is een feestje waard. Daarom organiseren we een ballonnenwedstrijd. En op 25 augustus gaan alle medewerkers van Kinderwerk met een aantal kinderen die zich hebben aangemeld een dagje naar de Efteling.’ Voor meer informatie:
www.sjwb.org.