Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2008

Rollatorrijdsters op korrel oplichter

VOORHOUT – Een oplichter waart door de Voorhoutse straten en richt zich met name op de met rollator behepte ultrasenioren. In de afgelopen week zijn al drie 80+ vrouwen benaderd door een heerschap die hen met een smoesje geld uit de zak wil kloppen.

Het betreft een “gesoigneerde, keurig uitziende blanke man van een jaar of zestig die rondrijdt in een donkere Mercedes. Hij benadert de vrouwen al dan niet met een accent en gebruikt meerdere smoesjes om lappen stof tegen woekerprijzen aan de man te brengen. Zo sprak hij de afgelopen twee weken op de dinsdagen tussen 16:00 en 17:00 uur minimaal twee vrouwen aan. Tegen de eerste dame zei hij dat hij in kleding handelde en vroeg of ze nog kleren nodig had. Nadat ze “Nee” antwoordde, stelde hij wel voor dat hij mee naar haar kamer in het Woonzorgcentrum wilde lopen en oude kleding wilde overnemen. De ultrasenior wist hem hier echter van te weerhouden en ging er met haar rollator op een holletje naar huis.

Helaas viel een van de vrouwen voor de praatjes van de man en kocht vijf lappen stof voor een bedrag van 200 euro. Een medewerkster van Woonzorgcentrum ActiVite aan de Boekenburglaan (de voormalige Agnes) luidt de noodklok en spreekt met de pers. Ze is al naar de politie gestapt, maar die heeft aangegeven niets te kunnen doen, aangezien er geen strafbare feiten gepleegd worden. De medewerkster: “Ook een andere vrouw is vorige week dinsdag door diezelfde man aangesproken. Hij sprak haar met een accent aan, maar die vrouw wist van haar medebewoonster in het Woonzorgcentrum al dat die man in het dorp rondhing. Ze vertelde hem dat ze niets van hem wilde weten. Hij is toen kwaad met gierende banden weggereden.
Gezien de leeftijd van de rollatorrijders vindt het personeel van het Woonzorgcentrum het niet verstandig de emoties over het gebeurde te laten opwaaien, dus een interview met een van de dames is niet mogelijk. De medewerkster: “We hebben onderling gezegd dat we dit niet te veel willen opkloppen, maar een van de verpleegkundigen hangt wel een waarschuwing op in het gebouw. Er rijdt namelijk hier iemand rond die ons niet welgezind is. Ik wil echter wel dat de senioren in ons dorp op de hoogte zijn van dit sujet. Vrouwen met rollators zijn de meest kwetsbare groep. Het is laag bij de grond om die vrouwen te benaderen. Hij heeft dit gedaan zowel in de wijk Oosthout als op de Boekenburglaan en de dames zijn ruim boven de 80 jaar en komen zelfs al dicht bij de 90. De politie heeft gevraagd om via het telefoonnummer 0900 8844 in toekomstige gevallen het kenteken van de Mercedes te onthouden en door te geven.”