Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2008

‘Geen summier briefje voor subsidieaanvraag’

LISSE – Om in aanmerking te komen voor een bouwkostenvergoeding, dient Kasteel Keukenhof eerst achterliggende stukken van de bouwplannen voor boerderij Middelburg en boerderij Keukenhof 5 aan de Monumentencommissie voor te leggen.

Dit bepaalde diezelfde commissie dinsdag 12 augustus nadat ze ‘een simpel briefje met de aanvraag van de 10% bouwkostenvergoeding’ hadden ontvangen. Kasteel Keukenhof is eigenaar van beide boerderijen en had enige tijd geleden met de monumentencommissie over de plannen gesproken. Onder het stellen van enkele voorwaarden ging de monumentencommissie akkoord met de plannen, waardoor de eigenaar versneld een subsidieaanvraag kon indienen bij de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (Rijksdienst).

Een subsidieaanvraag aan de monumentencommissie dient echter niet te summier opgesteld zijn, zo bleek tijdens de vergadering. De voorzitter van de monumentencommissie verwoordde het als volgt: ‘We willen een nadere onderbouwing van de bouwplannen, voordat we akkoord gaan met die 10% bouwkostenvergoeding. We twijfelen of ze de 1-op-1 situatie kunnen volhouden. De Rijksdienst heeft de aanvraag goedgekeurd, maar wij zijn de overheid niet. Een simpel briefje met de aanvraag is niet voldoende en de achterliggende stukken, zoals het bestek, de begroting en de tekeningen dienen ter inzage gelegd worden.’
Het besluit over het toekennen van de bouwkostenvergoeding aan Kasteel Keukenhof wordt verschoven naar de vergadering van de monumentencommissie op 9 september.