Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2008

“Echte gezondheid komt van binnenuit”

Lifestyle Chiropractic

NOORDWIJK – Dit jaar viert Ken Koehler het feit dat hij 25 jaar chiropractor is. Al 13 jaar heeft hij zijn eigen zaak “Lifestyle Chiropractic”, waar hij de mensen helpt om weer controle te krijgen over hun eigen gezondheid. “Dit doe ik door hun centrale zenuwstelsel te stimuleren.”

Door Joep Derksen

De chiropractie heeft een enorm groeiproces doorgemaakt in de loop der jaren, niet in de laatste plaats waar het gaat om de wijze waarop mensen naar deze vorm van geneeswijze kijken. Werd vroeger de term “Kraker” nog wel eens gebruikt, tegenwoordig beseffen mensen dat chiropractie juist draait om het verwijderen van blokkades, zodat de energie weer door het hele lichaam kan stromen. Dat zijn woorden naar het hart van Koehler: “Echte gezondheid komt van binnenuit en onze filosofie is gebaseerd op het feit dat wij vinden dat het menselijk lichaam zichzelf kan helen. Het centrale zenuwstelsel is het systeem dat deze kracht in zich heeft. Als dit stelsel geblokkeerd wordt door stress (emotionele, chemische of geestelijke) kunnen blokkades ontstaan. Als de stress verdwijnt, gaan ook de blokkades weg.”

Hij vervolgt: “Helaas komen de meeste mensen pas bij ons, zodra ze last hebben van symptomen. We kunnen hen wel helpen, maar we richten ons niet op die symptomen, maar op de blokkades. Als de blokkades namelijk verdwenen zijn, gaan door de energie die door je lichaam stroomt ook de symptomen weg. Ik heb patiënten die al meer dan tien jaar regelmatig langskomen, puur om te voorkomen dat zich weer blokkades vormen. Spieren hebben namelijk een geheugen: als ze eenmaal lang in een bepaalde stand hebben gezeten en ze worden door mij op hun plaats gezet, gaan ze langzaam weer terug in de blokkadestand. Ik zorg ervoor dat dit niet gebeurd en na iedere behandeling voelen de mensen zich als herboren.”

Injecties

Is er een minimum leeftijd om gebruik te maken van de chiropractie? “Absoluut niet: toen mijn eigen kinderen geboren werden, checkte ik ze zelf en nu doe ik dat iedere week. Ze hebben nog nooit pillen of injecties gehad.” Hij vervolgt: “Er komen hier regelmatig kinderen langs, zoals huilbabies, hyperactieve kinderen of jeugd met leerproblemen. Wij helpen hun lichaam en dat van al onze andere cliënten om weer goed te functioneren. Overigens doen wij niet het helen, dat doet het lichaam zelf.”

Speciaal voor het feit dat Koehler al 25 jaar de chiropractie bedrijft, heeft Lifestyle Chiropractic een speciale aanbieding: “Normaal kost een eerste consult met een complete lichaamsscan 75 euro, maar van 1 tot 14 september kost dit slechts 10 euro. Koehler heeft nog een advies aan alle lezers van dit artikel: “Let altijd goed op je eigen gezondheid. Als je eigen gezondheid niet in orde is, kun je ook niet goed voor anderen zorgen of je werk naar behoren uitvoeren. Zorg ervoor dat je het juiste voedsel eet, genoeg rust krijgt, regelmatig beweegt en, zeer belangrijk, een positieve levenshouding hebt.”

Voor meer informatie: Lifestyle Chiropractic, Prins Bernhardstraat 56, 2202 LJ Noordwijk, T: 071 364 7830, E:
ken@xs4all.nl, W: www.lifestylechiropractic.nl.