Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2008

“Hier mogen we trots op zijn”

Nieuwe velden en kleedkamers voor Foreholte

VOORHOUT – Het voltallige bestuur van Foreholte straalde zaterdag 20 september en hiervoor was dan ook alle reden. Na een jarenlang traject van rekenen, bouwen, volkstuintjes- en rugstreeppaddenproblematiek en de inzet van zeer veel vrijwilligers, werd op deze dag niet alleen het nieuwe vijfde veld geopend, maar ook de twee kunstgrasvelden en de onlangs gebouwde kleedkamers.

Voorzitter van Foreholte Jan Regeer genoot al voordat de plichtplegingen van start gingen: “Het is vandaag een prachtige dag. Paul Jochems presenteert de verschillende openingen, wethouder Leo van der Zon onthuld de eerste steen van de kleedkamers en wethouder Wim Hollart opent het vijfde veld. Bovendien zijn we heel blij met de nieuwe mobiele geluidsinstallatie die we van de Vrienden van Foreholte hebben gekregen en die vandaag voor het eerst gebruikt wordt. Deze dag zou vandaag verder niet hebben plaats kunnen vinden zonder onze vele vrijwilligers. De vereniging is zo sterk als de vrijwilliger die het minste doet en alle schakels zijn belangrijk.”

Bestuurslid voor Kantinezaken, Martijn Dekker vulde aan: “Om de velden 3 en 4, wat kunstgrasvelden zijn, in te wijden, wordt een wedstrijdje gehouden tussen zeven afgevaardigden van de gemeente en het bestuur van Foreholte. Volgens mij pakken de gemeentevertegenwoordigers dit heel serieus op, want een half uur geleden zag ik ze met grote sporttassen langskomen. Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om de vrijwilligers van SJC te bedanken die ons vandaag komen helpen, zodat onze eigen vrijwilligers kunnen genieten van deze feestelijke dag. We hebben vandaag wat te vieren en daar mogen we best trots op zijn.”

Wethouder Leo van der Zon onthulde precies op het geplande tijdstip de ‘eerste steen’ die hij op 29 augustus 2007 met jeugdspeler Martijn Burggraaf had gelegd. Hij complimenteerde de bouw: “Er ligt hier één mooie steen, maar de rest van de stenen zijn ook goed gesitueerd. Geniet van dit gebouw en maak er veel gebruik van: niet alleen voor Foreholte, maar ook voor de andere verenigingen hier op het Sportpark.” Hij onthulde ook een andere sluimerende wens: “Ik hoop dat we de Provincie Zuid-Holland kunnen overtuigen van de noodzaak om de ontsluiting van het Sportpark te laten plaatsvinden via de Elsgeesterweg.”

Terwijl de zeven spelers van de beide teams zich vervolgens opmaakten om een twintig minuten durend potje te spelen op de nieuwe kunstgrasvelden, pakte wethouder Wim Hollart de schaar om een rood-wit lint door te knippen. In zijn toespraak die hij eerst hield, memoreerde hij aan de jarenlange periode dat het geduurd had om dit vijfde veld te realiseren. Maar noch volkstuintjes, noch rugstreeppadden noch een instabiele ondergrond stonden de realisatie van dit vijfde veld in de weg. Hollart feliciteerde Foreholte dan ook van harte: “Heel veel succes toegewenst bij het gebruik van deze prachtige velden en kleedkamers. En bovenal ook: heel veel sportieve successen toegewenst!” Voor Regeer had de wethouder een wedstrijdbal meegenomen, die de voorzitter van Foreholte triomfantelijk de lucht in hield. Natuurliefhebber als hij is, kondigde Regeer aan dat er voor altijd een herinnering zal zijn aan de rugstreeppad: “Het paadje naar het vijfde veld toe heet voortaan het Roodwitgestreepte Rugstreeppad”, grijnsde Regeer.