Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 september 2008

Panden op voorlopige monumentenlijst openbaar gemaakt

VOORHOUT – Zo’n 38 panden staan op de nominatie om gemeentelijk monument te worden en hieronder bevinden zich acht bollenschuren. Zij staan op een onlangs opgestelde voorlopige monumentenlijst.

Over twee jaar wordt beoordeeld welke van deze historische gebouwen, die in de periode 1700 – 1950 opgericht zijn, worden opgenomen in de definitieve monumentenlijst van de gemeente Teylingen. Hoewel de huidige voorlopige monumentenlijst geen rechtsgeldige waarde heeft, wordt bij toekomstige bouwplannen wel rekening gehouden met de status.
Zaterdag 6 september werden enkele van de panden onthuld die op de voorlopige monumentenlijst van Voorhout staan. Het betreffen: de drie pandjes langs de Jacoba van Beierenlaan; het Engelse Bos, café De Toog, de oude Slangentoren, het oude parochiehuis, Café het Soldaatje, het oude postkantoor en de pastorie van de Rooms-Katholieke Kerk.