Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 september 2008

Zwemvierdaagse populair

SASSENHEIM – Met meer dan 130 deelnemers was de zwemvierdaagse van Zwembad Wasbeek zeer druk bezocht. Vergeleken met het aantal deelnemers van vorig jaar (77) betekende dit zelfs bijna een verdubbeling. De zwemvierdaagse duurde dit jaar vijf dagen; deze extra zaterdag was ingelast voor de mensen die geen vier avonden achtereen konden deelnemen in verband met andere beslommeringen.
Onder de deelnemers die minimaal tien baantjes moesten trekken, bevond zich ook de 9-jarige Else. Is het zwaar? “Dat valt wel mee”, pufte ze, nadat ze haar vijfde baantje had voltooid. “Ik heb astma, dus het is wat lastiger. Maar mijn zus van 18 zwemt nu ook al jaren en bij haar zijn de longen groter geworden.” De buurmeisjes Joy (15) en Andrea (8) waren samen op dit evenement afgekomen: “Het is leuk om te zwemmen”, vindt Andrea. Joy laat weten: “Ik was lid van een zwemvereniging en ben er af gegaan, maar binnenkort ga ik me toch weer aanmelden.”