Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 oktober 2008

Duofiets in gebruik

VOORHOUT – Opnieuw heeft de Stichting Gehandicaptenvoorziening Voorhout ervoor gezorgd dat het leven van mensen met een beperking een stukje verbeterd wordt. De gehandicapte mannen en vrouwen en jongens en meisjes die verbonden zijn aan de Hooghe Bergh hebben voortaan de beschikking over een duofiets en drie mooie schommelbanken.

De kosten voor deze prachtige faciliteiten heeft de Stichting Gehandicaptenvoorziening gedekt dankzij twee giften van 5.000 euro van Fonds 1818 en Fonds NutsOhra. Coby El Meslouhi – van Duin vertelt: “De duofiets is voor de jongeren die in het kader van het begeleid wonen van de Willem van den Berghstichting, in zes woningen in Voorhout wonen. Ook hebben we dankzij een prachtige aanbieding van TuinExtra voor het resterende geld drie mooie schommelbanken kunnen aanschaffen.”
Op de duofiets zitten twee sturen, waarbij alleen het linkerstuur ook daadwerkelijke stuurkracht heeft. Maar zo kunnen de begeleider en medepassagier tegelijkertijd en naast elkaar door de omgeving fietsen. Ook rolstoelgebonden personen kunnen op deze fiets mee, dankzij het handige vloertje aan de achterkant, waarop de rolstoel ingeklapt kan staan. Dankzij een ingebouwd hulpmotortje zal de fietsinspanning minimaal zijn voor beide gebruikers. De eerste die op de duofiets mag zitten is Denise: van deze eer geniet ze met volle teugen! El Meslouhi maakt van de gelegenheid gebruik: “We zitten te springen om vrijwilligers die bijvoorbeeld op vrijdagavond bij de Soos willen helpen. Bel gerust op: 06 1351 9310.”