Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2008

“Geen huurverhoging voor terugkerende Agnesbewoners”

VOORHOUT – In het dorp gaan geruchten dat niet alle voormalige Agnesbewoners terug kunnen naar de vernieuwde Agnes: dit zou komen door hogere huurlasten die niet door iedereen zijn op te brengen. Mariëlle Bakker, Medewerker Marketing en Communicatie van ActiVite, kan deze verhalen echter de kop indrukken: “De afspraken die destijds gemaakt zijn, dat bewoners een plekje hebben, zullen nagekomen worden.”

Bakker had nog niet van de geruchten gehoord, maar ze vertelt stellig: “Ik kan benadrukken dat we over alle zaken rondom de verhuizing in goed overleg zijn met de Cliëntenraad en de individuele bewoners van de Agnes zijn. We voldoen absoluut aan de verhuisplicht die we hebben. Waar het gaat om de individuele afstemming, dus welke kamers toegewezen worden aan welke bewoners; dat is nog niet met de bewoners zelf besproken. Op 11 november vindt intern weer overleg plaats over de voortgang van ActiVite Agnes.”

Bakker vervolgt: “Wat de huren betreft: de huurkosten en de daaraan verbonden dienstverlening blijven volgens ongewijzigde tarieven. Een en ander is wel afhankelijk van wettelijke kaders: als de politiek de eigen bijdrage verhoogt, kunnen wij er niets aan doen. De huur (met dezelfde dienstverlening) blijft dus hetzelfde. Het enige verschil is, dat we in de nieuwe Agnes meer diensten aanbieden. Als de mensen van meer diensten gebruik willen maken, kan dat ook, maar dan tegen een prijskaartje.”