Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 oktober 2008

Prachtig uitzicht vanaf kerkspits

VOORHOUT – Het waren alleen maar echte bikkels (v/m) die zaterdag 27 september via de stellages de toren van de St. Bartholomeuskerk beklommen. Hun klimwerk via de vele bouwladders werd meer dan beloond, want het uitzicht was werkelijk waanzinnig. Mocht u het gemist hebben: geen nood, want over 30 jaar komt wellicht weer een gelegenheid.

De circa veertig mensen werden in groepjes naar boven geleid, zodat ieder de kerkspits met eigen handen kon aanraken. Onderweg naar boven werd waardevolle informatie gedeeld over de renovatiewerkzaamheden. Van dichtbij is heel duidelijk te zien dat er veel scheuren in het beton zitten. Deze scheuren worden allemaal gerepareerd. Iets verderop zit een duifje en met het nakende bezoek schrikt hij op en vliegt weg, een ei waarin een potentieel vogelpoepdroppertje inzit achterlatend.

Zo leerden de klimmers ook dat de dakkapelletjes die vijf jaar geleden aangebracht zijn, nu als standaard gelden voor de andere nieuwe dakkapellen. Een aantal van de koperen goten wordt vervangen door zinken exemplaren en Opzichter Hein van Overschot kon het nieuws brengen dat voor Kerst van dit jaar alle stellages opgeruimd en verdwenen moeten zijn. De groep klimt door langs weer twee dakkapellen en deze twee exemplaren zijn gesponsord, zo is te lezen, door Nic. Van Kesteren en P.J.H.M. Verdegaal.
Bovenaan de punt van de toren gekomen staan de klimmers stil te genieten van het prachtige uitzicht, met een weidse blik op Noordwijk, Leiden, Sassenheim en, voor de mensen met heel goede ogen, Lisse. Alle deelnemers betaalden 30 euro om dit mee te mogen maken, en iedereen was het eens: dit was de investering absoluut waard!