Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 oktober 2008

Ruim 500 bezoekers bij Halloweenfeest

‘Dode skeletten’ in Park Sassenheim

SASSENHEIM – Het was zaterdag 25 oktober een donkere avond in Park Rusthoff, maar stil was het geenszins: het gelui van de doodsklok was te horen, onderbroken door angstaanjagende kreten en ijzingwekkende gillen. Klinkt daar het geluid van een openslaande doodskist?

De meer dan 500 kinderen die de vijfde editie van dit Halloweenfeest bezochten schrikgenoten van alles wat hen voor ogen en oren kwam. Al direct na het binnenkomen door de poort wachtte een “dood skelet in een kist”, zoals een verschrikt meisje het noemde, de bezoekers en bezoekertjes op. Iets verderop werd een groenachtige limonadesubstantie uitgedeeld: “Die groene smurrie smaakt ook echt naar smurrie”, laat een kennertje weten.

Veel van de kinderen hebben zich prachtig uitgedost in spook-, dracula-, spiderman- of skeletkostuum. Zij liepen langs de door Scojesa gemaakte prachtige decorstukken als het gigagrote piratenschip, het huis, de poort en het vlot op het water. Ook het eindspektakeltoneelstuk van Pancras was een van de vele hoogtepunten, waarbij het publiek genoot van de strijd om de schat tussen de goede en slechte piraten. Tegen de teneur van Halloween in, wonnen in dit geval de goede piraten.
Maar voordat van de piratenstrijd genoten kon worden, dienden de Halloweengangertjes eerst het park te doorlopen en met de spokenjacht het Halloweenwoord te raden door overal letters te verzamelen. Hierbij kwamen ze voortdurend ongure types bezig met bloederige gezichten, gerafelde spoken of zeer angstaanjagend turende monniken. En voor diegenen die het woord uiteindelijk niet konden of durfden bijeen te verzamelen, de oplossing was: schatkisteiland. De organisatoren van het Halloweenfeest hebben het zich voor volgend jaar erg moeilijk gemaakt, want het is lastig om dit evenement te overtreffen. Maar dankzij de vele vrijwilligers zullen ze hier ongetwijfeld toch in slagen.