Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 november 2008

Dansschool Moves is wereldkampioen Hiphop & Streetdance

NOORDWIJK / EINDHOVEN – Het lijkt een verhaal uit de sprookjesreeks “Duizend en een nacht”, maar Dansschool Moves heeft het welhaast onmogelijke gepresteerd. Slechts twee jaar geleden werd “Moves” opgericht en afgelopen weekend werden de kinderen van 14 tot 16 jaar Wereldkampioen Hiphop & Streetdance in Eindhoven.

Door Joep Derksen

De acht meisjes van het team “No Excuse” komen voornamelijk uit Noordwijk, maar ook uit Leiderdorp (2) en Koudekerk (1). Maandenlang hebben ze getraind voor het WK, onder leiding van Brenda en Lianne Heemskerk. Choreograaf Louis Warning bedacht de dansen in de zogeheten Hiphop New Style en het was een doorslaand succes. Brenda Heemskerk, die maandag 24 november haar 23ste verjaardag vierde en in 2006 Dansschool Moves zelfstandig oprichtte, is enkele dagen na de overwinning eigenlijk nog altijd verrast.

Ze vertelt: “Het eindresultaat is ongelooflijk, want wij bestaan pas twee jaar en de meeste teams die deelnamen zijn al minimaal vijf jaar bij elkaar. We vonden het al mooi om mee te doen, maar nu gingen we terug met de beker en mogen we onszelf voortaan wereldkampioen noemen. Wat een feest!” Voor Heemskerk is het geheim van het succes zo klaar als een klontje: “Wij dansen hiphop new style, terwijl de andere teams hiphop old school lieten zien. Dat is de hiphop zoals die al vanaf het begin gedaan wordt. Bij de anderen was alles een beetje van hetzelfde, maar als wij iedere keer met iets heel anders kwamen, zag je de tribune steeds weer helemaal uit hun dak gaan. Old School lijkt meer op aerobics en wij dansen als in een videoclip. De resultaten van het WK laten zien dat Old School echt een ding uit het verleden is.”
Naast de schitterende prestatie van No Excuse leverden ook de andere teams van Dansschool Moves een geweldige prestatie. No Kidding (8 – 9 jaar) en No Mercy (12 – 14 jaar) behaalden een vierde plek en No Comment (9 – 11 jaar) werd zeer verdienstelijk zesde. Met Sinterklaas geeft Moves een optreden in De Bob en ook treden de meisjes + een jongen op tijdens Kerstdorp aan Zee. Heemskerk: “Het wordt steeds drukker qua aantal kinderen dat lessen wil volgen, maar het is nog mogelijk om proeflessen te volgen. Kijk hiervoor op onze site: www.moves.nl/noordwijk. Voor meer informatie over het WK Hiphop & Streetdance: www.feelthevibe.org.