Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2008

Onderzoek mogelijkheid woningbouw op noordzijde Grevelingstraat en Gasstraat’

LISSE – Het VVD-plan om een haalbaarheidsonderzoek naar woningbouw op de bedrijvenlocaties noordzijde Grevelingstraat en Gasstraat, getiteld ‘Masterplan Ringvaart’ uit te voeren, wordt opgenomen in de structuurvisie. Dit werd besloten tijdens de begrotingsraadsvergadering van donderdag 6 november.
De VVD wilde ruim 10% van het begrotingsoverschot voor 2009 besteden aan dit haalbaarheidsonderzoek en fractievoorzitter Willem Loos gaf hier de volgende redenen voor aan: ‘’Het Masterplan Greveling wordt nu heel succesvol uitgevoerd. We denken dat het Ringvaartgebied heel geschikt zou zijn voor woningbouw. Voer hier een haalbaarheidsonderzoek naar uit om te kijken wat er mogelijk is qua woningbouw.’ Gemeenteraadslid Frans Vroomans (CDA) was positief: ‘Een haalbaarheidsonderzoek naar ontwikkeling op deze bedrijvenlocaties is zeker nuttig’ en ook fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) steunde het amendement.

Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) was niet overtuigd van de noodzaak. ‘Wat is de urgentie om dat op dit moment te doen. Ook in relatie met de voortgang van alle bouwprojecten die nu al achterstand oplopen? Ik vind het op dit moment ook geen goed signaal richting de betrokken eigenaren, dan gaan ze zich in een gemakkelijke fauteuil zetelen. Is het verstandig dit nu in gang te zetten: geduld is een goede raadgever.’ Loos: ‘We hebben nu een unieke kans om voor de wat langere toekomst daar woningbouw te creëren. Je moet kijken naar eigendomssituaties en belangen van ondernemers: daar moet je heel voorzichtig mee omgaan. We hebben daar Mieloo liggen: dat is een bedrijf dat langere tijd leegstaat en verpauperd.’


Raadslid Dolf Kistemaker (PvdA) deed een voorstel: ‘Het is een sympathiek idee, maar waarom zouden we dat nu uitvoeren? Laten we dit onderdeel maken van de gemeentelijke structuurvisie voor 2009.’ De andere partijen waren het hier mee eens. Wethouder Guus Mesman (PvdA) reageerde: ‘De vraag is heel legitiem: dit is een van de plekjes waar het college ook naar heeft gekeken om wat mee te doen. Maar het is een stuk ingewikkelder dan Masterplan Greveling. Daar waren het grote brokken, dit zijn heel kleine locaties die je wilt proberen te verbinden. Je moet waarborgen dat kleinere bedrijven die blijven zitten, niet worden gehinderd in hun bedrijfsuitvoering. Je hebt hier met verpauperde bedrijven te maken, maar ook bedrijven die hier net nieuw zijn. We weten dat er best wel wat eigenaren zijn die wat willen ontwikkelen. We vinden het de moeite waard om een soort quick scan te doen.’