Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 november 2008

Scholieren mogen kunstwerk Raadhuisplein bedenken

LISSE – Basisschoolscholieren mogen binnenkort hun ideeën aandragen voor een kunstwerk op het Raadhuisplein, waarna professionele kunstenaars geselecteerd worden die de ideeën als inspiratiebron gaan gebruiken. Dit nieuws werd bekend tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 27 oktober.

Secretaris Carla Kappelhof informeerde de commissieleden: ‘Op korte termijn heeft de gemeente een gesprek met de basisscholen en stellen hen voor dat de leerlingen hun ideeën, knutselwerkjes of tekeningen mogen aandragen over wat zij vinden dat er qua kunst op het Raadhuisplein moet komen. Al die tekeningen en knutselwerken worden in het gemeentehuis en de bibliotheek opgehangen en de kunstenaars die geselecteerd worden, nemen deze ideeën als inspiratiebron.’
De commissieleden informeerden of dit al een concreet plan was. Kappelhof: ‘Dit zijn nog ideeën, maar het is wel de weg die wij willen inslaan.’ Wat betreft het project Bollenpoëzie is de gemeente in overleg met Trias om op een muur van een van hun gebouwen een grote schildering te hebben van kunstenaar Hein van der Voort. De uitvoering van overige plannen voor kunstwerken laat zeker nog maanden op zich wachten in verband met de constructie en het ingewikkelde vergunningenbeleid. De eerstvolgende vergadering van de commissie kunstaankopen vindt in december plaats.