Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2008

Geen lokale projectontwikkelaars geselecteerd voor CNB locatie

LISSE – Voor de ontwikkeling van de CNB-locatie heeft de gemeente vijf projectontwikkelaars geselecteerd die een eerste bieding mogen doen op het bouwproject. Dit nieuws maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 9 december bekend.

Mesman: ‘Er hadden zich 19 ontwikkelaars aangemeld en we hebben er vijf geselecteerd die we uitnodigen om een schetsplan in te dienen en een grondbieding te geven: hoeveel geld ze willen geven voor de locatie, dus. Een selectiecommissie onder mijn voorzitterschap heeft die vijf bedrijven geselecteerd. We hebben gelet op zaken als: de omvang van de ontwikkelaars: hun omzet, ervaring met projecten tussen 80 en 150 woningen en hun ervaring met het opzetten van publieke functies die veel mensen op de been brengen.’

Het hoofdgebouw van de CNB wordt omgevormd tot een cultureel centrum en de kosten hiervoor moeten onder meer worden opgebracht met nieuw te bouwen woningen. Mesman: ‘Een en ander moet dus wel in het plaatje passen: je kunt dus niet zomaar iets om het cultureel centrum plempen.’
De vijf winnaars zijn: Bouwfonds MAB Ontwikkeling BV, Proper Stock Ontwikkelaars, BAM Vastgoed BV, Blauwhoed Eurowoningen BV in samenwerking met Trebbe, Bemog Projectontwikkeling Almere BV in combinatie met Lingotto Vastgoed BV. Tussen de overige 14 ontwikkelaars zaten ook twee lokale ondernemingen: Horsman & Co. in combinatie met Synchroon en Timpaan in combinatie met Trias. Mesman: ‘Deze laatste viel net buiten de top-5: ze staan op de 7de plaats. Als twee van de eerste vijf bedrijven besluiten om geen bod te doen, dan zullen we ook Timpaan & Trias vragen alsnog mee te dingen. Wat Horsman & Synchroon betreft: zij scoorden nog wat minder in de beoordeling van de selectiecommissie.’ Het besluit over welke projectontwikkelaar gekozen wordt, valt in maart 2009.