Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 januari 2009

Fraai ijs met vooroorlogse koek en zopie

KATWIJK – Op deze ijsbaan was het zeker niet alleen maar Kattuks wat op de schaatsen stond. Uit de hele regio kwamen de ijsliefhebbers: tot aan Leiden toe. Voor ijsclubvoorzitter Gerard van Beelen zijn dit dan ook prachtige dagen: “Op openingsdag (maandag 29 december – JD) hadden we al 2.000 bezoekers en dinsdag 30 december zullen we dat aantal zeker halen.”

Ook Henk van den Eshof, voorzitter van de landijsbaan, is tevreden: “Wij hebben een zogeheten volloopbaan; in feite een weiland wat we hebben laten onderlopen. De waterhoogte is bijna 10 centimeter tot op de grond. We hebben er zin in: aanstaande zaterdag 3 januari organiseren we de eerste kortebaanwedstrijden. Vanaf 10:00 uur ’s ochtends kunnen de mensen zich op de baan inschrijven en om 10:30 uur start de eerste wedstrijd.”

Zo ongeveer half Katwijk lijkt lid te zijn van de ijsclub: “1.500 gezinnen zijn abonnementshouder voor vijf euro per jaar. Daarnaast hebben we zo’n 150 schaatsende leden. De afgelopen dagen hebben we al meer dan veertig gezinnen als nieuw lid mogen verwelkomen. Kom gerust langs en geniet niet alleen van het mooie ijs, maar ook van de vooroorlogse prijzen voor onze koek en zopie: neem een bal gehakt voor een euro: inclusief mayonaise.”