Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 januari 2009

Muzikaal tijdperk Zeedorpermuzikanten afgesloten

NOORDWIJK – Voor de laatste keer na 35 jaar speelden de Zeedorpermuzikanten hun geliefde polka’s, walsen en marsen. In Hotel Royal kwamen zondag de harde kern van de fans langs om te luisteren naar de vijftien personen die vol enthousiasme en passie hun grote muziekliefde vaarwel bliezen. De leden van de Zeedorpermuzikanten blijven echter spelen, want symbolisch werd in de tweede pauze de vaandels vervangen met de exemplaren van de Schlüsselstädter Musikanten.

Jan Verkade is penningmeester en een van de leden die het langst bij de Zeedorpermuzikanten betrokken is. Op de vraag voorafgaand aan het afscheidsconcert hoe hij zich voelt, meldt hij: ‘Ik ben een beetje weemoedig, al blijven we doorspelen, dat wel.’ Over de keuze van de muziek hebben de leden goed nagedacht, laat Verkade weten: ‘De polka ‘Egerland Heimatland’ is het laatste lied dat we als Zeedorpermuzikanten spelen. Daarna gaan we door als Schlüsselstädter Musikanten. We eindigen de voorstelling, waarbij we zo’n 40 nummers spelen met de Polka ‘Sag nicht adieu’ en het Noordwijkse volkslied.’

In het publiek zit Toos van den Berg: ‘Mijn man zit in de Zeedorpermuzikanten en bij ieder concert in Noordwijk ben ik er bij. Het is jammer dat dit ophoudt, maar hij scheidt niet uit met het maken van muziek: dat blijft gewoon verder gaan.’ Ook Carola Gerritsen steunt haar man op deze dag met haar aanwezigheid: ‘Dat het nu ophoudt is niet onverwacht. Ik heb de Zeedorpermuzikanten zo’n jaar of vier meegemaakt en de animo ging naar beneden. Door de samenwerking met de Leidse vereniging is het nu een grotere groep geworden.’
Het concert gaat beginnen en al gauw galmen de vrolijke klanken van de Alpenrosen wals door Hotel Royal. Dat de Zeedorpermuzikanten een grote variatie aan speelstijlen hadden, bleek al gauw met muziek als de ‘Tanz met Johann Strauss’ (een wals) en de mars ‘Rosamunde’. Een muzikaal tijdperk is voor Noordwijk voorgoed afgesloten.